Dropshipping? Dit Is De Reden Waarom Ik Het Niet Doe!

Samenvatting

Waarom Ik Niet Aan Dropshipping Doe!

Ik wil je persoonlijk vertellen waarom ik niet aan dropshipping doe. 

Veel mensen denken dat ik een dropshipper ben en dus aan dropshipping doe alleen dat is niet zo! Wat ik doe is verkopen via mijn eigen online webshop op Bol.com, dat is een platform met miljoenen bezoekers in Nederland en Belgie. 

Mijn Redenen Waarom Ik Niet Dropship

 Reden nummer een is heel simpel, de producten die worden verkocht door de meeste dropshippers zijn gewoon AliExpress producten.  Daarnaast kan iedereen je dropship store vinden en letterlijk kopieren hoe het eruit ziet. Werkt Dropshipping? Honderd procent. Maar heeft het mijn voorkeur? Nee.

Daarom geloof ik meer in een platform zoals Bol.com. Zij hebben al miljoenen klanten in Nederland en Belgie. Dit platform blijft groeien en is de key om een succesvol e-commerce brand te laten groeien op de lange termijn. 

In deze video ‘Waarom Ik Niet Aan Dropshipping Doe’ leg ik jou uit waarom ik persoonlijk niet aan dropshipping doe en waarom ik wel via een online webshop mijn producten verkoop op een platform genaamd Bol.com.

Start vandaag jouw eigen winstgevende webshop zodat je een leven vol vrijheid kunt creëren.  
👉 https://bit.ly/start-je-winstgevende-webshop

TRANSCRIPT

Yo, welkom bij een nieuwe video. Mijn naam is Jia van Team Unstoppable en in deze video ga ik het hebben over waarom ik persoonlijk niet aan dropshipping doe. Dit is niet een ik-haat-dropshipping-campagne, want ik weet dat het werkt. Er zijn genoeg dropshippers die ik ken. Die zijn er supergoed in en verdienen superveel geld ermee. Maar wat is de reden waarom ik persoonlijk niet aan dropshipping doe? Dat ga ik in deze video behandelen. Veel mensen denken nog steeds dat ik een dropshipper ben en dat e-commerce is alleen dropshipping en dat is niet zo. Dus in deze video wil ik je laten zien waarom ik dat persoonlijk niet doe.

Wat ik doe, is, ik verkoop producten via mijn eigen webshop of platform, ik verkoop via Bol.com. Nou, is dat het gouden engeltje? Nee, absoluut niet, want Bol.com is een platform, zitten wel miljoenen bezoekers, maar je betaalt daar ook weer een deel aan Bol.com aan natuurlijk, want zij willen ook een deel van de omzet hebben. En er zitten ook nadelen met platform verkopen, maar ik geloof alsnog dat platform verkopen in mijn opinie toch wat beter is, omdat ik op lange termijn echt daadwerkelijk een brand bouw. Ik zie mezelf op lange termijn hetzelfde product blijven verkopen op het platform en ik zie dat de meeste dropshippers toch doen aan short term gratification. En daarom doe ik niet aan dropshipping.

Reden nummer één is heel simpel, de producten die worden verkocht door de meeste dropshippers, niet allemaal, maar de meeste, zijn gewoon simpele AliExpress-producten. Dus dan gaan we hier naar AliExpress en we gaan even een product vinden, een dog collar bijvoorbeeld. Of een dog collar voor in- Hoe noem je dat? In een auto, dus car. Safety belt. Nou, laten we hiernaartoe gaan. Wat je dan kan doen, is heel simpel . Je gaat hiernaartoe en je klikt op search Google for image. En als je dat doet, komen er al vaak gelijk stores naar boven, zoals hier, rubysupply.nl. Komen gelijk al stores, dropship stores, naar boven en zij verkopen letterlijk hetzelfde product als op AliExpress. Nou, nu zul je bij jezelf denken, maar waarschijnlijk is dit of goedkoper dan, nee. Waarschijnlijk heb je het nog sneller in huis, nee. Dus al kijk je hier naar AliExpress, dit product wordt verkocht voor 51 cent tot 1,38 en hier wordt het verkocht voor 9,95. Voeg je waarde toe aan de eindconsument? Absoluut niet. Je verhoogt de prijs gewoon, jouw eigen marges. Nou, als het- Als zij het product wel in één dag naar jou zouden sturen, dan zou ik wel bij mezelf denken van, hé, weet je wat? Het is wel een beter product. Je betaalt gewoon wat meer, maar je krijgt het ook eerder in huis. Ik snap dat je niet hier op AliExpress bijvoorbeeld twee tot drie tot vier weken wil wachten tot je de riemen thuis hebt, dus dan zou het goed zijn. Maar al ga ik hier naar bijvoorbeeld verzending en levering en ik kijk wat ze hebben, dan zie ik hier, de geschatte levertijd bedraagt tien tot vijftien dagen exclusief verwerkingstijd. Ruby Supply maakt hierbij gebruik van de mogelijkheid om direct vanaf onze vaste buitenlandse leverancier, AliExpress, de bestelling te verzenden naar het opgegeven adres. Dus zoals je hier kunt zien, max. levertijd 45 werkdagen. Dus het is heftig. Ze voegen geen extra waarde toe aan de eindconsument, maar vragen wel een hogere prijs. Kijk, het werkt voor nu en ik weet dat heel veel mensen er goed geld mee kunnen verdienen, maar zie ik gewoon dit op lange termijn werken? Weet ik niet. Ik weet dat het werkt, ik weet dat je er geld mee kan verdienen, ik weet dat het best simpel is om mee te starten, maar uiteindelijk denk ik gewoon juist als maatschappij waar we naartoe gaan, is degene die meer waarde levert, die zal uiteindelijk winnen. En hier doe je dat gewoon simpelweg niet. Dus dat is reden nummer één waarom ik niet dropship, omdat het vaak gewoon dit soort simpele producten zijn en het enige wat je doet, is, je bent een tussenpersoon en daarvoor vraag je gewoon geld, that’s it. Nou, mocht je deze video waardevol vinden en je denkt bij jezelf van, hé Jia, je maakt me echt wakker, je leert me over e-commerce, klik even op de like button en subscribe. Laten we doorgaan naar reden nummer twee. Reden nummer twee is, ik weet dat er in de dropshipping scene, dat mensen hun stores niet weggeven, omdat ze bang zijn dat andere mensen ze een-op-een letterlijk kopiëren. Want je kunt iemand zijn store zien en het is allemaal via Shopify, dus je kunt letterlijk kopiëren wat iemand heeft. En hier wil ik een strategie laten zien hoe makkelijk je aan die Shopify webshops komt. Dus wat je doet hier op Google is, je gaat naar site en dan typ je in, myshopify.com en dan de keyword of de niche waar je in gaat verkopen. Dus ik weet dat heel veel mensen verkopen in de kattenniche, in de hondenniche, dus laten we hier honden achter typen. En dan zie je hier, dit zijn allemaal hondenniches. Je ziet hier HippoStore, WOEF Boetiek, Dag Koop, I Need That Goods, DealYO. Dit zijn allemaal Shopify stores. Dus ik ga hiernaartoe. Dus dit is al reden nummer één, iedereen kan in een keer je store vinden en kan letterlijk dit helemaal gaan kopiëren, hoe het eruitziet. En ze vinden al je producten. Nou, dit soort producten kun je allemaal weer gewoon op AliExpress vaak vinden. En laten we even kijken. Reden nummer twee was dus ook dat je direct iemand zijn bestsellers kan vinden. Dus het enige wat je hoeft te doen is, je gaat naar een random site van een dropshipper en je doet dit. Ho, even slash collections slash all sort by best-selling en je ziet precies op hun site wat het best verkoopt. Dus hun bestseller van alle producten die ze hebben, de bestsellers is gewoon hondenspeelgoedset van vier, dit, dit, dit, dit. Dit zijn hun bestsellers. Nou, wat zou ik dan doen persoonlijk? Wat ik zou doen als ik zou beginnen met dropshipping, is in plaats van dat ik zelf research ga doen en ga testen, ga ik gewoon naar al dit soort websites. Stel, ik ga in de hondenniche, ik ga hiernaartoe en vervolgens doe ik gewoon dit. Dit is een paarden- en hondenwebshop. Vervolgens doe ik gewoon dit. Ik gooi hier slash collections achter, ik zie precies wat goed verkoopt. Nou, stel, ik ga de paardenniche in, koop ik dit soort dingen in en ga ik dat doorverkopen. En mocht de site ook goed zijn, dan ga ik gewoon precies ook de site kopiëren en ik ga zelf ads maken en that’s it, zo simpel is het. Dus ik zie gewoon niet hoe sustainable dit is op long term. Mocht er een dropshipper zijn die mij kan overhalen hiervoor en denkt van, maar dat is wel sustainable op long term, want je kan dit en dit doen, dan hoor ik diegene graag, want dan zou ik misschien willen starten met dropshipping. Maar dit is voor mij een reden van, veel competitie, iedereen kan starten. Het enige wat je hoeft te doen is te kijken naar iemand zijn bestsellers, dezelfde producten op dinges vinden, op AliExpress en that’s it, weet je? Het is- En het enige wat je hoeft te doen is je eigen advertenties maken. Sterker nog, je kan zelfs advertenties vinden van dropshippers en die advertenties namaken en dan je eigen doelgroep gaan targetten. Dus long term zie ik niet hoe het werkt. Hoe het wel zou kunnen werken, is misschien dat dropshippers dan ook daadwerkelijk de producten inkopen van AliExpress of Alibaba, het gaan private labelen, bij fulfillment (0:07:43) store leggen en zorgen dat de klanten het de volgende dag ook in huis hebben. Dan zie ik het misschien wel werken. Dus dit is mijn video over waarom ik persoonlijk niet aan dropshipping doe. Ik geloof toch iets meer in het platform economie momenteel op Bol.com, want iedereen bestelt daar al, weet je? Ik zou hier niet zo snel op bestellen, misschien andere mensen wel, waarschijnlijk andere mensen ook wel, maar ik persoonlijk niet. Ik zie gewoon op Bol.com dat het wel zal blijven groeien en dat een platform, dat dat wel de key is om een succesvolle e-commerce brand te laten groeien op long term. Dus dat is mijn reden.

Werkt dropshipping? Honderd procent. Dropshipping werkt. Ik weet dat mensen er geld mee verdienen, maar mijn eigen opinie gaat toch naar platform. All right, dus mocht je dit waardevol vinden en denk je van, hé, dat is een leuke video en ik wil ook beginnen met e-commerce, dan wil ik je uitnodigen voor een tiendaagse gratis training. En dit gaat over verkopen via Bol.com en ik ga je in tien dagen laten zien wat allemaal nodig is. Dus hoe vind je de juiste producten? Waar verkoop je het? Hoe meld je je aan? Moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

Als jij dit ook wil leren, hoe je jouw eigen winstgevende webshop kunt starten? Klik dan op deze link: https://bit.ly/start-je-winstgevende-webshop

Geef een reactie