Hoe je meer tijd voor jezelf kan maken

Samenvatting

Hoe je meer tijd voor jezelf kan maken. Wat is tijd? Velen van ons zien de tijd voorbij gaan alsof het niet bestaat. Ondernemen kost tijd, alles kost tijd maar er zitten toch echt 24 uur in een dag. Iedereen heeft 24 uur in een dag zitten, maar niet iedereen besteedt dit op een effectieve manier. In deze video wordt uitgelegd wat jij aan tijd kan doen en hoe je dit in je voordeel kan laten werken.

Wanneer jij weet hoe je tijd op een effectieve manier kan inzetten dan weet jij er nuttige dingen mee te doen. Niks is belangrijker dan tijd, want wanneer een minuut eenmaal verstreken is dan krijg je deze nooit meer terug. Bekijk de video en leer hoe jij tijd in je voordeel kan laten werken.

TRANSCRIPT

What’s up? Mijn naam is Jia Ruan en in deze video, deze YouTube-video voor het eerst, want dit zijn langere video’s. Normaal ben je van mij waarschijnlijk gewend dat ik hele korte video’s heb met allemaal advertenties. Maar ik ga het vandaag hebben over tijd, oké, tijd stelen. Stelen? Slecht. Ah, you don’t steal bro, yes I do man. Wat is tijd? Want weet je wat het is? Tijd is iets heel geks. Als drukke ondernemer, want ik ben echt van- Ik had zoveel tijd, ik had namelijk geen school en ik was de hele dag League of Legends aan het spelen en dat was het, oké. Ik was alleen maar aan het gamen en ik had gewoon te veel tijd. En die tijd ging ik opvullen met entertainment, chillen met vrienden en gamen. En uiteindelijk, nu, een aantal maanden later, mijn leven nu is gewoon superdruk. Oké, ik heb geen tijd. Als mensen een berichtje naar mij sturen met, hé, Jia, ziet er wel interessant uit wat je doet, zullen we een keertje meeten? Dan moet ik zeggen, nee. Want als ik tegen al die mensen ja zeg, heb ik geen tijd meer om mijn eigen trainingen te geven, om video’s te maken of gewoon tijd om een, überhaupt een boek te lezen, oké? Dus wat doe je met je tijd? Kijk, jij moet je tijd te leren waarderen. Hoeveel geld is er op de wereld? Is er genoeg, ja of nee? Ja. Weet je hoeveel geld er in de circulatie zit op de wereld? Echt triljoenen euro’s en dollars en yen en alles. Gimme that bro. Er is genoeg geld op aarde, maar in jouw leven kan je meer tijd hebben? Kan je meer tijd creëren in jouw leven? En het antwoord is nee. Heb jij ook 24 uur op een dag? Ja, wij hebben allemaal 24 uur op een dag, tijd is limited. Geld kan je gewoon printen, weet je, niet wij, maar de overheid kan gewoon geld printen. Maar tijd kan je niet maken. Tijd is iets wat zo schaars is voor ons allemaal. We hebben maar een x aantal jaar dat we hier leven en dat we kunnen genieten on Mother Earth. De grootste fout die wij als mens maken Maar wat is, is tijd kun je niet maken, dus bescherm je tijd. Tijd is belangrijker dan geld. Vroeg zei ik het misschien andersom, van geld is belangrijk, maar tijd is belangrijker dan geld. Want wat gebeurt er? Geld, stel je voor, je verliest al je geld, kan je altijd meer geld maken ja of nee? Ja. Kan je meer tijd maken? Nee. Dus nu moet je dit voor je zien. Wat wij doen, ja, de grootste fout die mensen maken, is wij laten tijd van ons af nemen door iedereen die niet eens bijdraagt aan onze zelfontwikkeling. Wij laten onze tijd verspillen. We laten zoveel tijd liggen. En er zijn een aantal trucjes die ik zo meteen met je ga delen waardoor je je eigen tijd kan beschermen. En dit is even tussendoor, mensen die geen geld hebben kunnen waarschijnlijk niet met geld omgaan, eens of oneens? Waarschijnlijk eens. Mensen die geen geld hebben kunnen niet met geld omgaan. En mensen die geen tijd hebben kunnen niet met tijd omgaan. En als jij momenteel in je leven denkt van, hé, ik heb het wel heel druk, ik moet nog fitnessen, eten en dan ga ik werken en dan ga ik naar school en het is gewoon te druk, kan jij waarschijnlijk niet goed met je tijd omgaan. Hoe jij je tijd efficiënt kan indelen Gisteren hoorde ik iets op een podcast en dat is echt mindblowing, game changing. En dat was, als je iets gaat doen, kijk een keer op een dag wat jij de hele dag aan het doen bent. Dus acht uur, staat op en dit en dat. Wat doe je nou echt? En de taken die je doet, de bullshittaken die niet bijdragen aan gewoon het doel van jou, het grotere doel wat je wil behalen, daar moet je iets mee doen. Wat doe je daarmee? Eén, automate it, oké, automatiseren of delegeren of elimineren. Dus of je gaat het proces automatiseren als dat kan, kan dat ja of nee? Kun je het automatisch laten gaan, kun je software gebruiken om alles automatisch te laten gaan ja of nee? En als het antwoord nee is, kun je het delegeren? Kun je het iemand anders laten doen voor je? Dus je betaalt iemand gewoon een tientje en kun je het hem laten doen. Want als ik nu ga grasmaaien, niet dat ik een tuin heb, maar stel je voor, ik ga grasmaaien voor een tientje per uur, dan- Dat is mijn tijd gewoon niet waard. Weet je, ik kan beter gewoon die uren stoppen in strategieën bedenken, aan mijn business werken of boeken lezen, dat is gewoon meer waard voor mij. En dan ga ik gewoon niet meer grasmaaien, dus kan ik dat automatiseren? Misschien dat er automatische grasmaaiers bestaan, maar het liefst delegeer ik het. Dan zeg ik yo, wil jij voor een tientje per uur komen grasmaaien? En genoeg mensen die zeggen ja, natuurlijk. Dus dat is delegeren. En als laatste, elimineren. Is het echt nodig wat je op je lijstje hebt staan ja of nee? Als het antwoord is, nee, elimineer het, haal het gewoon weg. Waarom zou je werken aan iets wat niet toevoegt aan het doel wat je wil behalen? Dus, automate, delegate or eliminate, alright? En stel je deze scenario even voor. Ik kom naar jou, iemand komt naar je huis toe en wat hij doet is, hij pakt vijftig euro uit je portemonnee en rent weg. Word jij boos ja of nee? Ja, je wordt boos daarom. Maar waarom worden we boos daarom, maar niet als iemand je tijd steelt? Dus iemand komt naar je toe en hij begint gewoon een halfuur lang tegen je te praten over hoe kut zijn leven is, over hoe alles faalt en hoe negatief de situaties in zijn leven zijn. Dus een halfuur pakt hij van jou letterlijk af. En uit beleefdheid kap je hem niet af en zit je gewoon mee te luisteren, een beetje mee te praten, maar hij steelt toch een halfuur van je. Kijk, die vijftig euro, kan je die weer terugverdienen? Ja. Dat halfuurtje krijg je nooit meer terug in je leven. Dus wij hebben onze prioriteiten verkeerd. Zorg ervoor dat je je tijd als prioriteit stelt en zorg ervoor dat jij je tijd beschermt, want tijd kun je niet extra maken. Weet jij wat je nu te doen staat? Je hebt een gelimiteerd aantal uren op een dag en een gelimiteerd aantal uren in je leven en zorg ervoor dat je er alles uithaalt. High performance, habits. Oké, zorg dat je super strakke planningen maakt, dat je focus hebt, dat je een strakke planning hebt en dan uiteindelijk ga je zoveel meer resultaten betalen en meer geld verdienen. Dat is ook nice. En dat geld, als iemand vijftig euro steelt, dat maak je toch wel weer terug. Dus in plaats van boos te worden om die vijftig euro, zou je beter kunnen boos worden om als mensen je tijd stelen. Dus durf om vaker nee te zeggen. Heel veel mensen hebben daar moeite mee, want die willen netjes blijven tegen mensen. Dus iemand vraagt iets en je reageert heel netjes, nee en dan ga je nog rechtvaardigen waarom je niet kan. Zeg je, nee, want dit en dit en dit en dit. En als hij dan zegt, o, maar dan kan je toch gewoon dit, dan ben je fucked. Dan moet je met hem afspreken, want hij heeft zojuist je objectie weerlegd. Sales, training, one-o-one. Misschien in de future gaan we nog wat trainingen maken over sales, maar in ieder geval, bescherm je tijd, is superbelangrijk, oké? Als je deze video tof vond, like even hieronder en tag even iemand die altijd je tijd nakt, zodat hij ook weet van hé, ik ga zijn tijd nooit meer nakken. Alright? Guys, dit was Jia Ruan. Ik weet niet of dit gaat werken, ik weet niet eens hoe de YouTube-game werkt, ik doe maar wat met mijn leven en daarom slaag ik, omdat ik dingen probeer. Want ik ben liever iemand die dingen probeert en op zijn bek gaat, dan iemand die uiteindelijk niks doet. Dus I practice what I preach. Alright? Ik hoop dat je hebt genoten van deze- Training? Deze YouTube-video en ik zie je de volgende keer. -Jia

Geef een reactie