SMART Doelen Stellen? 3 Tips!

Samenvatting

Smart doelen stellen? 3 tips!

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen als succesvolle ondernemer of als je een succesvolle ondernemer wilt worden, is doelen stellen! Doelen stellen is eigenlijk heel simpel maar het wordt je nooit aangeleerd op jonge leeftijd.

In deze video wil ik je drie geheimen uitleggen die voor mij werken dus mocht je zelf denken van ik heb de doelen wel in mijn hoofd, dat is dus niet de manier om doelen daadwerkelijk te vervullen dus in deze video drie geheimen die ik toepas in mijn leven die je direct kunt toepassen en je leven direct kan veranderen.

Specifiek

Wees specifiek en wees heel specifiek want vaak zeggen we ik wil meer verdienen, ik wil minder kilo wegen, ik wil gezonder eten maar wat is gezond? Wat is meer verdienen? Weet je je moet specifiek zijn, anders gaat je doel nooit uitkomen.

Doelen op alle fronten

 Stel doelen op alle fronten in je leven, kijk je wil niet alleen rijk worden en dan hopen dat alles in één keer goed gaat. Nee je doet dit letterlijk voor alle aspecten in het leven, Health, Wealth, Love & Happiness. 

Schrijf je doelen op

Als jij je doelen echt wilt behalen en met echt serieus dan moet je dit toepassen, schrijf je doel uit want zo vaak hebben we het in ons hoofd maar het is niet specifiek. Dus schrijf het uit!

Wil jij werken aan een succesvolle mindset? Download dan nu het gratis Unstoppable Mindset e-boek hier 👉 https://bit.ly/gratis-unstoppable-mindset

TRANSCRIPT

Jia hier van Team Unstoppable, vandaag wil ik het hebben over een van de belangrijkste dingen die je moet doen als succesvolle ondernemer of als je een succesvolle ondernemer wilt worden en dat is wat je altijd hoort doelen stellen! Doelen stellen is eigenlijk heel simpel maar het wordt nooit aangeleerd op jonge leeftijd, al kijk ik nu terug naar de life stijl die nu heb, aan het strand leven en passief geld verdienen. Dan heb ik die dingen ooit opgeschreven als doel en deze doelen zijn uitgekomen. In deze video wil ik je drie geheimen uitleggen die voor mij werken dus mocht je zelf denken van ik heb de doelen wel in mijn hoofd, dat is dus niet de manier om doelen daadwerkelijk te vervullen dus in deze video drie geheimen die ik toepas in mijn leven die je direct kunt toepassen en je leven direct kan veranderen. Een van de belangrijkste dingen bij het opstellen van je doel en ik wil dat je dit onthoud, is wees specifiek en wees heel specifiek want vaak zeggen we ik wil meer verdienen, ik wil minder kilo wegen, ik wil gezonder eten maar wat is gezond? Wat is meer verdienen? Weet je je moet specifiek zijn, anders gaat je doel nooit uitkomen. Verder wil ik het hebben over strategie nummer 1 wat ik heb toegepast kijk een van de vragen die je vaak krijgt voor op de middelbare school bijvoorbeeld is wat wil je later worden. Wat wil je worden over 10 jaar waar wil je staan over vijf jaar en dat is een hele moeilijke vraag want als je mij dat zou vragen toen ik 15 was zou ik waarschijnlijk zeggen ik wil professioneel call of duty player worden. Maar alles kan veranderen in een hele korte tijd dus het is moeilijk om vooruit te plannen dus ik wil dat je kijkt naar de bigger picture strategie nummer één is reverse engineer, reverse engineering is simpelweg heb ik uit een boek van Tim Ferriss geleerd en dat is simpelweg kijken wat je wilt behalen over 90 jaar over honderd jaar over 80 jaar whatever helemaal op het einde wat wil je behaald hebben en dan ga je stap voor stap terug werken naar de dag van vandaag en dit kun je heel praktisch op alles toepassen dus letterlijk als je dat doet dan weet je gelijk je missie en je aardse missie hier ook voor het leven wat wil ik bij haar bereikt hebben als ik zometeen de wereld verlaat wat wil ik dan op zijn minst hebben gedaan ik wil een impact hebben gemaakt. Ik wil 10.000 mensen hebben geholpen ik wil 5000 mensen hebben geholpen om financiële vrijheid te behalen cetera. Hoe ga ik dat doen dat ga ik doen door middel van seminars door een bestseller te schrijven zo kan je daar komen maar dit kun je ook dus toepassen heel praktisch in je leven van dag tot dag, een voorbeeld ik wil 100k dit jaar verdienen. 100k dat klinkt best wel onrealistisch als je net begint dat ik niet ook best wel veel en reverse engineering zorg ervoor dat jij gelooft dat het kan want wat ga je doen 100k in een jaar is 8300 per maand dus je gaat dit kleiner maken dan weet je van oké als ik 8300 euro per maand verdien dan kom ik dus op 100k per jaar als ik 8300 euro per maand wil verdienen hoeveel moet ik dan per dag verdienen nou in mijn hond weet ik ergens in een paar honderd euro moet je dan per dag verdienen en that's it. Als jij weet hoe je een paar honderd euro per dag moet verdienen of je moet een paar tientjes per uur verdienen dan kom je uiteindelijk op die 100k maar reverse engineering is heel simpelweg werk terug geef ook een groot doel werk terug naar iets moet je van dag tot dag doet en het enige wat je dan hoeft te doen is focussen op je dagelijkse taken en als je die hebben behaald weet je dat je automatisch al je loon jungles zal de halen Strategie nummer twee is uiteindelijk stel je doelen op dus om een betere versie van jezelf te worden dus tip nummer 2 is stel doelen op alle fronten in je leven, kijk je wil niet alleen rijk worden en dan hopen dat alles in één keer goed gaat. Nee je doet dit letterlijk voor alle aspecten in het leven nou alle aspecten klinkt heel groot dus wat ik voor mezelf heb gedaan is ik heb alles in hele simpele categorieën gezet. Het zijn drie categorieën nummer één is gezondheid, stel een doel op voor je gezondheid dat wil je worden wil je vijf kilo afvallen wil je vetpercentage 2% om naar beneden halen stel gezondheidsdoelen op oké zeg niet ik wil gezonder eten ik wil meer sporten zegt ik nog vijf keer per week sporten, ik wil iedere ochtend wil ik een gezonde groene smoothie maken dat is specifiek dus gezondheid is een nummer twee . Financieel doel voor jezelf op dat kan zijn ik wil 10.000 euro per maand van dat kan zijn ik wil 20 euro extra iedere maand verdienen dat kan van alles wat zijn maar wees specifiek oké zeg niet ik wil meer verdienen iedereen wilt meer verdienen iedereen zorg dat je precies een getal in je hoofd hebt wat je meer wilt verdienen dan oké en dus je hebt nu gezondheid je business of financiën. Liefde en liefde naar jezelf toe is heel belangrijk dus doet dingen ook stel doelen of voor jezelf waar je heel veel voldoening uit haalt maar ook dat heel belangrijk is liefde met andere mensen je relaties en dat is een van de aspecten die ik ook heel lastig vond want ik dacht bij mezelf van oké ik was zo alleen op business ik wil ze zo alleen op business dat ik die andere dingen liet gaan dus ik ging niet meer vijf keer per week naar de gym want ik was bezig met mijn business ik ging niet meer contact houdt met mensen die niet bezig waren met mij dichter bij mijn doelen brengen in plaats van ze gewoon te accepteren sneed ik ze weg uit mijn leven omdat ik zo was gefocust op mijn doelen. Dat is ook niet goed je wilt een balans hebben dus maak niet de fouten die ik heb gemaakt en dat is nou een kier hebben van de mentor een mentor maakte fouten zodat jij ze kan voorkomen, dus tip nummer 2 is stel doelen op alle aspecten in je leven want dit is net zo belangrijk. De volgende tip en dit is misschien wel de beste tip, nummer 3 is namelijk heel simpel als jij je doelen echt wilt behalen maar dan ook echt serieus dan moet je dit toepassen. Nummer één is schrijf het doel uit want zo vaak hebben we het in ons hoofd en dan denken we, ik ga het doel behalen, ik weet wel wat ik wil maar het is niet specifiek. Het moment dat je het namelijk moet opschrijven dan pas moet je het goed verwoorden snap je wat ik bedoel als je het moet opschrijven het komt op papier te staan dan pas ga je echt goed verwoorden en wat je daarvoor nodig hebt dat ligt aan jou. Ik ken mezelf, self-awareness is key dus een van de dingen die ik heb gedaan is ik had een hele dure pen gekocht en een heel duur notitieblokje en dat kostte mij 400 euro ja je hoort het goed 400 euro voor een pen want dan wist ik bij mezelf je hebt zoveel geïnvesteerd in de pen, nu moet je wel je doelen opschrijven! Je moet het gewoon forceren forceer het ik weet dat de lastig is forceren doe het schrijf je door op dat is tip nummer 1. Nummer 2 is visualiseren, dat kan je doen in de vorm van, je moet al denken dat je daar bent je moet jezelf al zo voelen want elke keer als jij het gevoel hebt van ik ben er nog niet dan is dat het bericht wat je uitstuurt aan het universum en ik weet dat we nu een beetje zweverig zijn, maar dit is gewoon simpelweg de law of attraction als jij een signaal uitstuurt van ik heb het nog niet, ik ga het ook niet behalen dan moet je jezelf forceren en brainwashen van hey ik heb mijn doel al behaald, dat is tip nummer 2. Hoe je dat kan doen is bijvoorbeeld ga bijvoorbeeld naar een luxe hotel en overnacht daar een keer als dat je doel is, wat ik dus deed wat voor mij werkte is heel simpelweg ik ging uit eten en ik ging niet kijken naar de prijs omdat is een slechte hebben het moment dat je kijkt naar de prijs elke keer dat is iets wat ik heb geleerd van uit vroeger van oké je hebt niet veel geld dus je wilt iets bestellen wat 10 euro is in plaats van 25 euro weet je eigenlijk wil je het liefste het beste van de kaart hebben. Een van de dingen die ik deed maar op gegeven moment ging mezelf trainen om telkens meer dat de visualiseren dus ik ging naar luxe sterrenrestaurant waarvan ik eigenlijk dacht dit is net buiten moet om personen en ging daar even of ik zou naar in plaats van de 4-sterren hotel ging naar de 5-sterren hotel want ik dacht bij mezelf weet je want dat is echt next level maar ik moet het een keer meemaken en zo visualiseer je dat soort doelen dus dus dat is tip nummer twee nummer. Drie is voeg pijn toe aan het niet behalen van je doelen, stel je voor je wilt vijf keer per week naar de sportschool de reden dat je niet gaat is omdat je pijn voelt oké bij als mensen lopen weg van het fijn dus de reden dat we niet naar de sportschool gaat is omdat je een keer misschien bent gaan en je voelde zoveel pijn in je muscles je voelde zoveel pijn in je buikspieren waardoor je bij jezelf dacht van nee dat wil ik niet meer en dat is volkomen jonge natuurlijk maar als jij nog meer pijn koppelt aan het niet gaan naar de sportschool dan ga je juist wel naar de sportschool snap je dus als jij niet naar de gym gaat dan zullen mensen zeggen dat ik dik ben dan voel ik me obesitas en dan gaat mijn lichaam achteruit en voel ik me niet veertig en heb ik geen energie als je al dat soort dingen opschrijven van de pijn die je zult ervaren als je niet gaat naar de sportschool geloof me dan ga je automatisch naar de sportschool. De laatste tip is deel het met andere mensen want vaak houden wij onze doelen voor onszelf denken van ja weet je ik ga mijn doelen niet delen met anderen maar het moment dat je tegen andere mensen zeggen van hey weet je wat ik ga miljoen in jaar iedereen geeft je en zegt dat het onmogelijk is omdat ze bij mij gebeurd dan hoe je accountable want hoe ga jij je voelen als je het dan niet behaald dus je zegt tegen iedereen hey geloof me binnen twee weken ben ik 70 kilo en heb ik acht procent vetpercentage heb ik dit en dit en dit maar geloof me binnen vier weken kom we gaan elkaar challenger dat wat wij al te doen in ons bedrijf weet je wij challenger elkaar we halen het beste in elkaar naar boven en als je dus deelt met anderen heb je soort van accountability partners en durf jij momenteel te delen de stel je voor je financiële goal is 10.000 euro per maand durf je dan op facebook gewoon te posten van hey weet je wat jongens ik heb het doen met mezelf ik ga 10.000 euro per maand verdienen als ik het niet doe dan weet u dit allemaal heb ik gefaald dan ben ik aan dus lekken dan ben ik veel huur en bij deze ik ga het halen oké wie support mij durf het eruit te gooien en dan sta je met je rug tegen de muur en dan moet je wel in dat zijn de vier eigenlijk zijn zo veel tips dat je hebt gegeven nu je moet nu wel echt je doelen gaat opstellen serieus weet je vaak kijken naar de video denkt van oké ik heb er geen zin in de na video kijken hoeveel je nog steeds niet te doen doe het en neem al deze tips mee want heel je leven komt compleet veranderen dus je weet nu mijn manier hoe ik doelen opstelt maar eens doelen ze opstellen genoeg nee doelen opstellen is niet genoeg om je in één keer succesvol te maken.

Geef een reactie