Cursus Time Management? 7 Slimme Tips!

Samenvatting

Cursus Time Management

Ik ben fan van het principe: ‘Work Smart Not Hard’

De laatste tijd zie ik veel ondernemers die heel veel werken, en dan op hun insta story zetten: “hustle 24/7”. Maar is dat wel de juiste manier van ondernemen?

7 slimme tips

Je kunt toch veel beter slim werken in plaats van veel werken? Als jouw focus op een heel hoog level zit en je werkt maar één uur, dan kun je daarmee net zoveel werk verzetten dan wanneer je drie uur werkt met een slechte focus.

Nog nooit is afleiding zo dichtbij geweest. Je bent aan het werk en je krijgt whatsappjes, je word gebeld en ondertussen stelt iemand je ook nog vragen via Facebook. Doordat al deze afleiding zo dichtbij is en veel mensen hier ook nog eens super gevoelig voor zijn is focussen moeilijk in deze tijd.

In deze video ‘7 Tips Om Slimmer Te Werken’ leg ik jou uit hoe je slimmer kunt werken in plaats van harder.

En onthoud deze zin altijd: ‘Work smart not hard!’

Focussen is een super belangrijk onderdeel van slim werken in plaats van hard werken. En daarom heb ik een GRATIS pdf-bestand voor jou gemaakt waarin ik de beste 7 tips om te focussen en betere resultaten te behalen met je deel. Download nu de GRATIS pdf:  http://bit.ly/tips-voor-focussen

 

TRANSCRIPT

Yo, what’s up? Jia Ruan hier, van team Unstoppable. In deze video wil ik je uitleggen hoe je slimmer kunt werken, in plaats van hard werken. Want wat je altijd hoort is, hard werken is de weg naar succes. Hé pap, hoe word ik succesvol? Hard werken jongen. Je hoort alleen maar, hard werken, hard werken, hard werken. Maar als dat zo zou zijn, dan zouden bouwvakkers die in Thailand werken, zouden die toch de rijkste mensen ter wereld zijn? Want die werken letterlijk twaalf uur per dag vol in 40 graden hitte. Dus, ik ging er dieper op induiken en wilde bestuderen. Oké, wat doen nou echt de succesvolle, rijke mensen? Wat doen zij dan? En zij werken niet persé hard. Sterker nog, Jeff Bezos slaapt uit tot half negen, negen uur en gaat half tien ongeveer naar zijn kantoor toe. Dus hoe kun je slim werken, in plaats van hard werken? Tip nummer één is, maak er een wekelijkse planning, oké? Het is zo belangrijk om een wekelijkse planning te weten. Het is nu maandag terwijl we dit schieten en ik heb nu precies de week al uitgepland. Ik weet precies wat ik ga doen op maandag, di woe, ik heb de hele week uitgepland. En als je dit doet, zorg ervoor dat je proactief aan de slag gaat. In plaats van dat je constant reactief bent en iedere dag het gevoel hebt van, oké, wat ga ik vandaag doen? Dan weet je al precies wat je gaat doen en wat jou dichter bij je doelen gaat brengen. Dus maak een wekelijkse planning. Tip nummer twee is creëer een dagelijkse routine voor jezelf. Dus je weet precies wanneer je de dagelijkse meeting hebt. Je weet precies van hoe laat tot hoe laat je gaat werken. Je weet precies wanneer je gaat sporten. Als je een routine voor jezelf creëert, zorgt je ervoor dat je daar geen hersenkracht aan verspild. Je hoeft niet na te denken, oké, wat ga ik nu doen? Wat moet ik dan doen? Want vaak als dat de gedachte is die bij je opkomt, van, wat moet ik nu doen? Dan eindig je opeens op YouTube, op Instagram, op Facebook. Omdat je allemaal random dingen door elkaar aan het doen bent. Dus als jij een dagelijkse planning hebt, ik weet precies van negen uur heb ik een meeting, oké? Van tien uur tot twaalf uur, één uur werk ik. Eén uur ga ik lunchen. In de namiddag ga ik een beetje sporten. Ik weet precies de dagelijkse planning. Dus tip nummer twee is, creëer een routine voor jezelf. Tip nummer drie en dat is, je moet leren om prioriteiten te stellen. Kijk, sommige taken die je uitvoert op een dag, die moeten wel gebeuren, maar die hebben geen burning priority. Je moet kijken naar, wat brengt geld in het laatje, oké? En dat klinkt heel kapitalistisch, materialistisch. Maar je hebt een business. Je hebt een business, oké? En een business die ademt letterlijk op cashflow. Als er geen geld binnenkomt, oké, en er geen geld uitgaat, heb je geen business. Come on man. Je moet prioriteiten stellen. Dus kijk naar money making activities, oké? Wat zijn de activiteiten die je nog moet doen? Zoals de boekhouding, administratie, systemen maken, oké. Dat zijn belangrijke taken. Maar, wat zijn dingen die direct geld in het laatje brengt. Dus, stel je voor je bent een personal trainer, oké? Als jij iemand traint, je gaat een groepscoaching geven en dat levert geld op, dan is dat een money making activity. Dat is een prioriteit. In plaats van dat je administratie gaat doen, oké? Dus zorg ervoor dat je geld verdient. En met dat extra geld wat je dan verdient, kun je bijvoorbeeld administratie uitbesteden. Dat is dus één manier hoe je slim kunt werken, in plaats van hard kunt werken. Dus, zorg dat je weet dat je een prioriteitenlijst maakt. En hoe je dat doet, dat is aan jou. Wat ik doe, persoonlijk, is, ik wil het fysiek opschrijven. Dat vind ik heel fijn. En dan schrijf ik gewoon de top vijf dingen op die ik moet doen. En dan markeer ik ze ook nog van welke belangrijkste is tot minder belangrijk, oké? Dus focus op money making activities. Als jij nu bij jezelf denkt van, hé, ik wil nog meer kunnen focussen. Download dan nu gratis een PDF hieronder. Ik heb voor jou een PDF met mijn beste tips om te focussen, oké? Dus hoe focus ik de hele dag door. Hoe zorg ik dat ik intense laser focus behoud? Want, ook ik had heel veel moeite. Ook ik dwaal weleens af naar YouTube. Dus wat zijn de tips, die ik gebruik waardoor ik altijd blijf focussen? Die kun je dus gratis downloaden hieronder. Tip nummer vier om slimmer te werken in plaats van harder te werken is, stop met multitasken, oké? Stop daarmee. Zoveel mensen doen alles tegelijkertijd. Dus je maakt een video. Tegelijkertijd ben je bezig met je eigen funnel bouwen. Tegelijkertijd ben je bezig met klanten bellen. Je bent overal tegelijkertijd mee bezig. En multitasken is het minst productieve wat je kunt doen. Heel veel mensen vinden dat sexy weet je? Te veel dingen tegelijkertijd doen. Hier een belletje, daar een sale closen. Alles tegelijkertijd. Maar dat werkt niet jongens. Singletasken is veel beter. En singletasken is ook een stuk moeilijker. Want je moet focussen op één taak en we leven nou eenmaal in een wereld waar je heel veel afleiding hebt. Om de x aantal seconden komt er een notificatie binnen op je telefoon. Social media hierop, Facebook daarop je computer. Je wordt alleen maar afgeleid en afgeleid en iedereen wil je aandacht pakken. Maar als jij nou kan singletasken, oké? Dat is misschien de nummer één skill die je nu kunt hebben in deze chaotische tijdperk. Dus zorg ervoor dat je niet gaat multitasken. Maar als je iets gaat doen, doe één ding, consistent, voor een x aantal minuten, oké? Dus dertig minuten spendeer ik nu hieraan en niks anders. En je legt alles weg. Focust op één taak. En als die taak af is, dan pas ga je naar de volgende taak. O ja, geen afleiding oké? Je telefoon. Eén van de grootste afleiders in ons leven. Doe hem weg. Serieus, doe hem weg. Want als jij je telefoon bij je hebt, je gaat hem 100 procent erbij pakken. Ook als die uitstaat, pak je hem erbij. En dat is wat ik bij mezelf merkte. Toen ik zei tegen mezelf, weet je wat, geen telefoon. Ik ga nu werken. En ik legde hem letterlijk weg. Ver. En ik had hem uit. Wat gebeurde er, automatisch? Na twintig minuten pakte ik hem er weer bij en betrapte ik mezelf dat ik gewoon een telefoon pakte die uitstond, oké? Puur uit gewoonte. Want wij zijn gewoontedieren en dit zit er gewoon eenmaal in. Nou, wat moet je doen? Zorg dat je al je afleidingen weglegt. Dus wat moet je dan doen? Vliegtuigstand. Wegleggen. In een kluis. In een code. Geef hem weg aan iemand. Want het is serieus. Als jij dat ding in de buurt hebt, zul je niet diep kunnen werken, oké? Dus leer de discipline, dat kan. Of simpelweg, vraag iemand om je te helpen of leg het in een kluis. En het klinkt alsof je echt een heftige verslaafde bent, maar als ik heel eerlijk ben, dat zijn we ook. Dus, leg dat ding weg, als je aan het werk bent.  Tip nummer zes is heel simpel, neem pauze. En het klinkt juist counter productief. Dat je denkt van, oké, ik wil juist slimmer werken, ik wil harder werken, waarom moet ik pauze nemen? Maar pauze zorgt ervoor, dat je juist even kan relaxen, zodat je daarna veel harder kan gaan. Dus het is één stapje terug, zodat je later drie stappen naar voren kan nemen. Dat is simpelweg pauze. Wat gebeurt er in je pauze? Kijk, als jij constant bezig bent met werk. Je bent constant bezig met taken. Dan ben je dus bezig in bèta waves, oké? Je brein zit in bèta waves. Dat betekent dat het heel snel golft en het is constant actief. Wanneer jij loslaat van al je taken. Wanneer jij even gaat mediteren. Wanneer je gaat ademhalen. Wanneer je gewoon letterlijk niks doet, dan gaat je brein langzamerhand naar alpha waves. En in alpha waves, daar gaat je brein rustiger, oké? Dat zijn de golven in je brein. En als je in die rustige staat bent, dan komt creativiteit naar boven. Dan komt rust naar boven. En daar komen juist de allerbeste ideeën vandaan. Dus zorg ervoor dat je ook pauzes inplant tijdens je werkdag. Tip nummer zeven, de laatste tip. En dat is, maak dingen af die je start. Leer dat als een gewoonte. Want vaak zijn we hele goede starters, maar we zijn slechte finishers, oké? We willen altijd nieuwe projecten oppakken, we willen nieuwe taken oppakken. Omdat we het leuk vinden om iets nieuws te doen. Maar iets afmaken vinden we minder leuk. En als jij die skill leert om altijd dingen af te maken, waarmee je bent begonnen, dan zul je dat heel profijtelijk vinden in je business, oké? Je gaat er zoveel voordeel uit halen. Dus leer die gewoonte. Het is net als een spier. If you don’t use it, you’ll lose it. Als je het niet gebruikt, verlies je het. Dus, we gebruiken die spier nu veel te weinig, oké? Oefen dat bij jezelf. Denk bij alles van, oké, het kan letterlijk alles zijn. Een fles water. Als ik dit flesje open, dan drink ik hem ook op, oké? En ik ga hem niet ondertussen al weggooien, terwijl die halfvol zit, nee. Ik ga hem opdrinken. Dat zijn kleine voorbeelden waarvan je denkt, dat slaat nergens op. Maar dit is letterlijk de spier die je gaat trainen. Dat jij een karakter bent die altijd dingen afmaakt die die begint, oké? Zorg dat je dat altijd doet. Dus, laat me even weten wat jij de beste tip vond om te focussen en wat jij ook zelf gebruikt om ultiem te focussen door je werkdag heen, oké? Comment dat hier beneden. En als je nog niet bent gesubscribed, subcribe even zodat je nooit een video van me mist. En wat ik voor jou heb gedaan is ook nog eens een PDF gemaakt met alle tips die ik gebruik om te focussen, oké? Want ik heb er nu zeven besproken, maar ik heb nog veel meer tools in de toolbox, voor jou. En die kun je nu gratis downloaden. Klik hieronder. Of Pim gaat het ook hieronder editen, oké? Ga daarnaar toe en zorg ervoor dat je die PDF downloadt zodat je ultiem kunt focussen. En jij jouw legacy kunt achterlaten, oké? Start je business en ga ervoor. Dus thanks voor watching en check deze video naast me als jij nog meer video’s wil kijken. Peace up.

Geef een reactie